over brainies

door thom

het verhaal achter brainies

over brainies.

het verhaal achter brainies

Mijn naam is Thom Siemerink, het brein achter Brainies.
Toen ik in 2010 ben gestart met de studie Commerciële Economie aan Saxion Hogescholen te Enschede, had ik al een passie voor online marketing. In die tijd stond online marketing nog behoorlijk in de kinderschoenen. Het bleef beperkt tot het optimaliseren van je website met zoekwoorden zodat je beter in Google gevonden werd.

In de tussentijd is online marketing enorm gegroeid met een breed scala aan diensten en expertises. Het is niet meer weg te denken uit je bedrijfsstrategie en veel bedrijven kiezen er voor om juist online te acteren in plaats van offline. Ook de combinatie van een fysieke winkel en een webshop kan elkaar juist versterken. Zo kunnen bezoekers online “kijken” en offline kopen of vice versa.

Buiten de kostenvoordelen kun je online veel inzichten verkrijgen met alle data die beschikbaar is. Zo kun je op basis van deze data gefundeerde beslissingen maken. Benieuwd hoe dat voor jouw bedrijf kan werken? Neem gerust contact op.

Over Brainies - Thom Siemerink

ervaring.

een rugzakje vol met bagage

Kees Smit Tuinmeubelen

Ik was in de tijd dat ik studeerde al nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk was binnen het online speelveld en heb toen ook besloten hier in verder te gaan. 
Na mijn studie ben ik begonnen met werken bij de online afdeling van Kees Smit Tuinmeubelen. Een top bedrijf dat service en beleving voorop heeft staan en dit heeft doorvertaald in de online strategie. Een voorbeeld voor veel bedrijven in deze branche. Wij werkten in die tijd intensief samen met een online marketing bureau, waarbij ik vanuit mijn nieuwsgierigheid veel achter de schermen heb mogen meekijken en daardoor veel geleerd heb. Bij Kees Smit is er een mooie basis gelegd voor de volgende stap richting een volwassen online marketeer. 

Roberto Romero
Om meer uitgedaagd te worden besloot ik een switch te maken naar kledingwebshop Roberto Romero. Bij Roberto Romero kreeg ik de mogelijkheid om zelf de lijntjes uit te zetten binnen het online speelveld. Hier was ik alléén verantwoordelijk voor de complete online marketing. Dit betekende het inrichten van SEA campagnes, Facebook advertising, Affiliate marketing, SEO optimalisaties, het verbeteren van de website én webshop (CRO). Ook brainstormen over verbeteringen buiten het online speelveld was iets wat ik graag deed en in adviseerde.

Randstad
Na een jaar “solo” geacteerd te hebben bij Roberto Romero, waarin ik weer veel ervaring heb opgedaan, kwam Randstad op mijn pad. Ik besloot bij Randstad mijn carrière voort te zetten als E-Commerce specialist. Het eerste jaar ben ik actief geweest in de zorg branche, vervolgens heb ik intern de stap gemaakt naar de technische branche. Hier ben ik tot op heden nog steeds werkzaam. Wat ik miste bij Roberto Romero heb ik bij Randstad weer teruggevonden; Vanuit je eigen expertise en kennis als team samenwerken aan een doel.

Als E-Commerce specialist ben ik verantwoordelijk voor het online aantrekken van werkzoekenden. Omdat het online speelveld vol zit met kanalen waar werkzoekenden op acteren, is het zaak om de juiste kanalen zo optimaal mogelijk in te zetten. Je kunt alle kanalen wel willen benutten, maar in mijn ogen is het beter een selectie te maken en die voor 100% te benutten. Als E-Commerce specialist werk ik nauw samen met verschillende specialisten zoals e-mail marketing specialisten, advertising specialisten en branding specialisten.
Buiten de samenwerking met de online specialisten heb ik ook nauw contact met de operationele collega’s. De mensen in het veld die werkzoekenden daadwerkelijk aan een baan helpen. De opertionele collega’s weten precies wat de doelgroep drijft en dit is, als je het mij vraagt, altijd de basis voor een goede strategie. Stel je doelgroep centraal en werk daar je strategie op uit.

brainies.

en toen ontstond brainies

En toen ontstond Brainies online marketing..
Het ontstaan van Brainies komt niet helemaal uit de lucht vallen. Vroeger had ik namelijk al de ambitie om iets voor mijzelf te beginnen. Eerder was dit in de vorm van een eigen sportschool, dat idee heb ik echter laten varen. Door mijn interesse in online marketing was het vervolgens een makkelijke keuze om in deze branche een eigen onderneming te gaan starten.

Het hebben van een eigen onderneming is natuurlijk niet een doel op zich.  Ik sta altijd graag klaar voor mensen wanneer zij hulp nodig hebben of kunnen gebruiken. Daarin heb ik gemerkt dat er veel bedrijven zijn die graag iets met online marketing willen, maar geen idee hoe!?
Om deze reden ben ik met Brainies gestart. Het helpen van mensen/bedrijven bij hun online marketing activiteiten tegen een betaalbaar tarief. Vanuit de kennis en expertise die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan help ik jou ook graag verder.

Scroll naar boven