website ontwikkeling

door brainies

voor een mooie website die gezien én gevonden mag worden

website ontwikkeling.

jouw online visitekaartje van je bedrijf

Je vraagt je vast af of je wel een (nieuwe) website nodig hebt. Enkele gedachten die wellicht door je hoofd schieten zijn: Ik heb het immers altijd zonder gedaan, mijn huidige website is wat verouderd maar kan nog prima, klanten vinden mij toch wel of ik ben bang voor de kosten en rompslomp die het laten maken van een website met zich meebrengt. Bedenk dan eens dat dit jouw online visitekaartje is. Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken..

waarom een (nieuwe) website?

Je wilt tenslotte toch indruk maken..

Ben je nog aan het twijfelen om een (nieuwe) website te laten maken? In een aantal punten leg ik graag uit waarom het goed is om dit toch te overwegen.

Als ondernemer houd jij natuurlijk graag de prestaties van jouw website of webshop in de gaten. Maar iedere keer wanneer jij inlogt in Google Analytics, klik je weer teleurgesteld weg. Weer geen bezoekers. Het lukt maar niet om bezoekers te trekken met je huidige website.
Dat bezoekers wegblijven kan verschillende redenen hebben. Is mijn website wel goed vindbaar? Staat er wel relevante content op? Is de website snel genoeg of klikken mensen weg? Of misschien is de website gewoon niet meer aantrekkelijk genoeg? 

Waneer je geen bezoekers trekt naar je website zul je ook geen conversies krijgen. Maar stel dat jij wel duizenden bezoekers per maand mag ontvangen maar zij converteren niet, dan heb je ook een probleem. Wat is het doel van de website dan? 
Een compleet nieuwe website is niet altijd nodig, maar het is wel goed om eens na te denken over de huidige inrichting van de website. Conversie optimalisatie kan in dit geval ook een oplossing zijn. En wellicht is het toch beter om een nieuwe website te laten maken wanneer er te veel aanpassingen gedaan moeten worden.

Heb jij een website die nog niet goed werkt op mobiele devices? Dan wordt het zeker tijd om na te denken over een nieuwe website. Anno nu bezoeken én kopen steeds meer mensen via mobile. Het is dus belangrijk om een goedwerkende mobiele versie van je website te hebben. Vraag jezelf eens af hoevaak jij een website bezoekt met je mobiel?

In 2007 kwam de eerste iPhone op de markt. In de tussentijd is deze verder doorontwikkeld en heb je veel meer mogelijkheden met een iPhone. Van welk bouwjaar is jouw website? Is jouw website net zo oud, of misschien nog wel ouder? Dan is de huidige website misschien wel toe aan vernieuwing.
Het gaat namelijk hard met de ontwikkelingen. En niet alleen op het gebied van webdesign. Ook hackers en ander cybertuig zit niet stil.
En zeg nu zelf. Is jouw website nog van deze tijd? Een verouderde website kan ook zorgen dat bezoekers je website gaan wantrouwen. Bestaat het bedrijf nog wel? Kan ik het wel vertrouwen? Word ik hier niet opgelicht? Dat zijn serieuze vragen die een bezoeker kan stellen.

Misschien wel de beste reden voor het laten maken van een nieuwe website. Wanneer was jij voor het laatst écht trots op jouw website? Kun je het je niet meer herinneren? Dan ben je waarschijnlijk toe aan een nieuwe.
Net als kleding, kan een website ook uit de mode raken. Je website af en toe opfrissen kan daarom ook geen kwaad.

wordrpess website.

Zelf eenvoudig je website bijhouden

WordPress is een CMS. CMS staat voor Content Management Systeem en is een online omgeving waarin je heel makkelijk inhoud kan plaatsen op je website. Denk hierbij aan nieuwsartikelen of een nieuwe pagina. Zonder CMS moet je kennis hebben van programmeertalen als HTML.

Bij een CMS is dat niet nodig. Het CMS neemt het nodige werk uit handen. Je laat eenmalig het visuele gedeelte van de site ontwerpen door een designer en een specialist maakt daar vervolgens een template van. Hierin zit alle techniek die je integreert in een CMS. Vervolgens kun jij eenvoudig zelf de inhoud (of content) plaatsen. Laat je het toch liever programmeren? Dan kost dit vaak veel geld en vaak niet “toekomstproof”.

WordPress is het populairste open-source content management systeem ter wereld. Dit betekent niet alleen dat WordPress goed moet zijn – anders zou men wel voor een ander CMS kiezen. Maar een van de belangrijkste voordelen van deze populariteit is dat de meeste professionals werken met WordPress. Bijna elke designer, programmeur, marketeer en software ontwikkelaar kiest om met WordPress te werken. En dat houdt in: meer en betere plugins, meer en betere thema’s, meer en betere applicaties die te koppelen zijn met WordPress en een snellere ontwikkeling van het CMS zelf.

WordPress is open-source. Dit betekent dat mensen vrijwillig werken om WordPress beter te maken en dat de software beschikbaar is iedereen. En omdat WordPress het populairste CMS is, heb je een enorme groep getalenteerde mensen die WordPress naar het volgende niveau tillen.

Even oppassen natuurlijk wat ik nu ga zeggen..
Wanneer je wilt starten met een website heb je natuurlijk een domeinnaam en hosting nodig. Hosting is het huren van ruimte op een server waar jouw website op draait. De meeste webhosting partijen bieden een all-in-one pakket aan waarbij WordPress vaak is inbegrepen. In principe ben je dan al met 5 minuten online. Dan wil je alleen nog een website die qua uiterlijk past bij je merkidentiteit. Dan schakel je Brainies in.
Uiteraard denk ik ook graag met je mee bij de keuze voor een hosting partij.

Een plugin is een kleine softwaretoevoeging. Je voegt een stukje functionaliteit toe. Met de ene plugin voeg je een hele webshop toe aan jouw website en met ander voeg je wat social media buttons toe of contactformulier. Er zijn tienduizenden gratis en betaalde WordPress plugins en er komen dagelijks nieuwe bij. Voor elk stukje functionaliteit is er wel een plugin te vinden.
Dit kun je in principe zelf toevoegen waardoor je altijd up-to-date bent en compleet onafhankelijk van dure developers. Uiteraard help ik je graag bij de keuze van de juiste plugins en installatie hiervan.

Je zit niet vast aan één partij. Je kunt altijd switchen van hostingprovider. Je kunt altijd switchen van thema. En je kunt makkelijk plugins installeren, activeren en deactiveren. Je kunt in no-time je hele website omgooien. Wil je een cursus toevoegen? Dan kan dat. Een webshop? Tuurlijk. Een blog? Daar is WordPress voor gebouwd.

Je wilt dat jouw website vindbaar is in de zoekmachine. En WordPress is zeer zoekmachine vriendelijk. Een goede keuze dus wanneer jij online beter gevonden wilt worden.
En wil je aan de slag met SEO? Dan heb je genoeg plugins die je verder helpen, zoals de SEO-plugin van Yoast. Die plugin helpt je aan een sitemap, het instellen van titels en zelfs bij het optimaliseren van je content. Uiteraard staat Brainies ook voor je klaar om je te adviseren op het gebied van SEO.

Scroll naar boven